Oppskrift på Brød med ost og oliven

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Brød med ost og oliven

Dette en oppskrift på et fantastisk saftig og smaksrikt brød. Fyll brødet med paprika, ost og oliven. Brødet passer perfekt til suppe. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Denne oppskriften gir to brød. Brødene egner seg for frysing.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Brødet kan også fylles med krydderurter, soltørkede tomater og hakkede nøtter.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig.

  2. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca. 20 minutter.

  3. Ha deigen på bakebordet, og kjevle ut til et rektangel, 50 x 25 cm. Skjær oliven og paprika i mindre biter. Dryss mesteparten av osten, oliven og finhakket paprika på ca. halve leiven. Rull sammen fra langsiden og form deigen til en krans. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller en smurt stekeplate.

  4. La brødet heve ca. 15 minutter under plast på et lunt sted. Sett stekeovnen på 225 °C. Pisk sammen et egg, og pensle brødet med egget. Strø over resten av osten.

  5. Stek brødet i ca. 25 minutter, og avkjøl på rist.