Oppskrift på Brød med ost og oliven
4

Brød med ost og oliven

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette en oppskrift på et fantastisk saftig og smaksrikt brød. Fyll brødet med paprika, ost og oliven. Brødet passer perfekt til suppe. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge. Denne oppskriften gir to brød. Brødene egner seg for frysing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramTINE Meierismør
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
25 gramgjær
3 desilitersammalt hvete, fin
5 desiliterhvetemel
½ teskjesalt
100 gramoliven
½ stkrød paprika
125 gramNorvegia® Revet
1 stkegg til pensling

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret, ha i melken og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Tilsett mel og salt, og elt alt til en passe fast deig.
  2. Sett deigen til heving på et lunt sted, gjerne under plast, i ca. 20 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet, og kjevle ut til et rektangel, 50 x 25 cm. Skjær oliven og paprika i mindre biter. Dryss mesteparten av osten, oliven og finhakket paprika på ca. halve leiven. Rull sammen fra langsiden og form deigen til en krans. Legg den med skjøten ned på bakepapir eller en smurt stekeplate.
  4. La brødet heve ca. 15 minutter under plast på et lunt sted. Sett stekeovnen på 225 °C. Pisk sammen et egg, og pensle brødet med egget. Strø over resten av osten.
  5. Stek brødet i ca. 25 minutter, og avkjøl på rist.

Tips:

Brødet kan også fylles med krydderurter, soltørkede tomater og hakkede nøtter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften