smart idrettsmat fra TINE

Smart idrettsmat

Barn og unge som driver med idrett tilbringer mye tid på arenaer hvor det ofte selges usunn mat. Med en rekke nye oppskrifter ønsker vi å gjøre arenaene litt sunnere!

Vi har også laget en brosjyre med oppskrifter og inntektsberegning. Da ser du hvordan Smart idrettsmat kan være en inntektskilde for klubben.

La oss gjøre idrettsarenaen litt sunnere!

Vi ønsker å være med på å gi en god start ved å etablere sunne og gode vaner innenfor matglede, kosthold og fysisk aktivitet som man vil ha glede av gjennom hele livet. I denne brosjyren finner du oppskrifter og tips på hvordan g jøre mat på idrettsarrangement, i kiosken og til hverdagen litt smartere.

Vi oppfordrer alle med ansvar for kiosker og servering til å vurdere hva man tilbyr utøvere og publikum på idrettsarenaen. Det er bare små grep som skal til, hva med wraps eller rundstykker istedenfor pølser og sjokoladekake? Grove vafler kan smake like godt som vanlige vafler!

«Ofte er det bare små og enkle grep som skal til for å spise sunnere og riktigere» - ernæringsfysiolog i TINE, Anne Marie Skjølsvik.

Oppskriften på en god start

Vi ønsker å bidra til en god start, ikke bare på dagen men også på livet – i form av gode spise- og levevaner som gir næring til de store drømmene! Her er oppskriften:

  • Start dagen med en god frokost.
  • Vær aktiv – minimum 60 minutter fysisk aktivitet hver dag.
  • God næring gir god læring – konsentrasjonen blir bedre.
  • Spis riktig – smart mat gir nødvendig overskudd.
  • Vær engasjert og bry deg om andre.
  • Nok søvn og hvile er viktig for å prestere, både på skolen og i fritiden.

God dag!