Laster
Laster
Jobb og karriere

Jobb og karriere i TINE

Det er vår unike kompetanse som skaper verdier og konkurransekraft for kundene, eierne og samfunnet. Våre ledere og medarbeidere utvikler kulturen og kompetansen, prosesser og teknologi slik at våre merker og produkter lykkes i markedet.

TINEs konsernsjef Hanne Refsholt mottok prisen «Kunsten å lede – Årets HR-leder» fra HR Norge i november 2010.
– Vi arbeider hver dag for at TINE skal hevde seg godt i en stadig tøffere konkurranse, og gleder oss over å skape gode resultater sammen. Det at noen utenfor TINE legger merke til det vi gjør, og kobler det til måten vi leder på, er en skikkelig honnør til alle i TINE. Å motta denne prisen er en stor inspirasjon, sier Hanne Refsholt.

Dagbladet 1. februar 2012: «Karriere & Rekruttering» (innstikk, pdf). TINE var presentert på sidene 10–11 med en artikkel om at bruk av ultramoderne, høyteknologisk utstyr gjør at meieriene vil trenge mer teknisk kompetanse i framtiden. Møt Katrine Fritz (20), en glødende engasjert lærling ved TINE Meieriet Tunga i Trondheim!

Personalpolitikk i TINE

TINEs personalpolitikk tar utgangspunkt i den menneskelige verdikjeden (tiltrekke, velge ut, integrere, utvikle og beholde, avslutte) og TINEs strategisk viktige kompetanse – den kompetansen vi må ha for å bygge konkurransekraft.

Vi skal være best på utvikling av medarbeidere

For å få til dette har vi laget programmer for systematisk utvikling av strategisk viktig kompetanse. Det er lederne som har ansvaret for å utvikle sine medarbeidere slik at vi får fram ansatte som har lyst til å påta seg krevende oppgaver og lederoppgaver på alle områder og nivå i organisasjonen. Den enkelte medarbeider har ansvar for personlig og faglig utvikling. TINE gir derfor økonomisk støtte til eksterne opplærings- og utviklingstiltak som kan vedlikeholde og øke de ansattes kompetanse.

.

Del TwitterFacebookMail
Lukk
Tips en venn
Skriv ut Print
 
 
Laster
Laster