Kjøkkensjef Michael Santos da Silva (til høyre) sammen med Soussjef Sol Lebashi viser fram de gamle melkeflaskene de fremdeles bruker ved Dalen Hotel., foto: Dalen Hotel kilde:

Kongelige høyheter, et spøkelse og hva kokkene bare må ha

Ikke melk i morgenkaffen? Det skjer ikke hos kokkene på ærverdige Dalen Hotel

Etter at Dalen Hotel åpnet dørene i 1894, har det luksuriøse hotellet som er siste stopp på reisen med Telemarkskanalen, lokket til seg prominente gjester fra fjern og nær.

#Tinemelkeminner Dalen Hotel

Kong Oscar II, keiser Wilhelm av Tyskland, kongen av Siam, og kong Haakon og dronning Maud med daværende kronprins Olav. Alle har de bodd ved det storslåtte, gule hotellet, inspirert av vikingtida og stavkirker.

Melkeminner på flaske

Om alle de kongelige som har besøkt hotellet opp gjennom tidene har drukket melk til frokost, kan ikke direktør Malin Jernberg si med sikkerhet.

Det hun derimot kan si, er at om du besøker hotellet i dag så får du Tinemelk servert i gamle ærverdige melkeflasker til frokost.

Tradisjon og historie er viktig for eventyrhotellet, og Jernberg sier de jobber hardt for at alt ned til hver minste detalj skal være slik det var ved åpningen for 122 år siden.

Tradisjoner med Tinemelk

Om de har klart akkurat det er det kanskje bare hotellets berømte husspøkelse, Miss Greenfield, som kan svare på.

#Tinemelkeminner Dalen Hotel Bil

 En ingrediens er likevel avgjørende i møte med dagens gjester:

-Melk fra TINE er et selvsagt produkt til frokostbufféen, og viktig for en stor del av matlagingen ved hotellet, sier Jernberg.

Som for eksempel om du bestiller ny- og hjemmelaget rømmeis. For spiser du ved Dalen Hotel skal du virkelig kjenne smaken av Telemark. Menyen er inspirert av regionen, og basert på lokale råvarer og tradisjonsrike oppskrifter.

Glade kokker gir glade gjester

-Det er viktig at vi har produkter vi kan stole på, og det gjør vi med TINE, sier hotelldirektøren.

En siste ting, og nøkkelen til at maten du får servert er av ypperste kvalitet:

-Kokkene må ha melk i morgenkaffen. Glade kokker gir glade gjester, ler Jernberg.

Del dine gode melkeminner med oss

Har du noen gode melkeminner? 

Kanskje du har en god historie som involverer melk, har tatt bilde av en artig melkebart eller har en samling av gamle melkekartonger? Vi er alltid på utkikk etter både nye og gamle melkeminner, både tekst og bilder.

Del dem med oss på Instagram med #tinemelkeminner eller last opp bildet eller historien din på denne siden.