Barna kan besøke Fru Haugans eget historiske museum med blant annet melkeminner. Her heller Ellen Haugans tipptippoldebarn, Anton, melk fra ei mugge på hotellmuseet.

Fruene på Haugans serverer aldri frokost uten dette på bordet

Hotellet har servert fersk melk i over 130 år!

- Da tippoldemor kjøpte hotellet var det et par kyr her, så det har vært melk på hotellet fra dag én, sier eier og hotelldirektør ved Fru Haugans Hotel, Ellen Løvold Strand.

Ingen frokost uten Tinemelk

I over 200 år har nå stedet ved kanten av elva Vefsna vært et naturlig stoppested for folk på reise. Felles for alle gjestene er at de har hatt tilgang på fersk melk.

I dag har riktignok ikke hotellet egne kuer, men: -Det hadde ikke gått an å servere frokost uten Tinemelk, sier Løvold Strand.

Fru Haugans melkeminner på eget museum

Vil du ta hotellets historie i nærmere øyesyn, har Fru Haugans Hotel et eget hotellmuseum.

Her er mange av gjenstandene brukt i den daglige driften opp gjennom historien stilt ut. Også gjenstander brukt til foredling og oppbevaring av melk.

-Vi har blant annet en gammel iskremmaskin og et gammelt kjøleskap, sier hotelldirektøren.

Femte generasjon kvinnelig leder

Ellen Løvold Strand er femte generasjon kvinnelig leder av hotellet. Fru Haugans Hotel er nemlig også historien om en lang rekke driftige kvinner Haugan-slekta.

Ellen Haugan flyttet til Mosjøen i 1885 for å ta over plassen, som allerede den gang hadde fungert som handelssted, gjestgiveri, hotell og skysstasjon i 90 år. Det ble starten på historien om Fru Haugans Hotel.

Karamellpudding etter samme oppskrift

Alle har de servert gjestene karamellpudding etter samme oppskrift.

- Det er oppskrifta til min tippoldemor, så den er 130 år gammel, sier Løvold Strand om desserten som består av TINE Kremfløte, Tinemelk, sukker, egg og vanilje.

Storslåtte naturopplevelser til lands og vanns

Fru Haugans Hotel ligger midt mellom havet og fjellet, noe som legger til rette for en rekke storslåtte naturopplevelser både til lands og til vanns ved Helgelandskysten.

Løvold Strand anbefaler også at du får deg den historiske Sjøgata, Nord-Norges lengste trehusbebyggelse, som også står øverst på Tripadvisors liste over ting du kan gjøre i Mosjøen.

Har du en morsom eller minnerik melkehistorie? Del dem med oss, så kan du vinne et opphold på Fru Haugans Hotel eller et annet valgfritt hotel fra De Historiske. 

Del dine gode melkeminner med oss

Har du noen gode melkeminner? 

Kanskje du har en god historie som involverer melk, har tatt bilde av en artig melkebart eller har en samling av gamle melkekartonger? Vi er alltid på utkikk etter både nye og gamle melkeminner, både tekst og bilder.

Del dem med oss på Instagram med #tinemelkeminner eller last opp bildet eller historien din på denne siden.