Sunniva Lett med eple

Sunniva® Lett

En forfriskende fruktdrikk med 35% mindre sukker fra frukten. Den naturlige smaken har en enkel forklaring – Sunniva® Lett er laget av 99,8 % frukt.

Sunniva® Lett – en innovasjon innen fruktdrikker

Nå kan du nyte en god nyhet fra Sunniva! I Sunniva® Lett har vi redusert sukkeret fra frukten på en skånsom måte. I filmen kan du høre landslagskokk Jimmy Øien forklare om metoden vi har benyttet for å få til dette. Resultatet er en fruktdrikk med 35% mindre sukker fra frukten, og en naturlig og forfriskende smak.

Om Sunniva® Lett

Sunniva Lett Eple består av 70% fermentert eplejuice og 30% vanlig eplejuice, mens Sunniva Lett Eple & Appelsin består av 70% fermentert eplejuice og 30% vanlig appelsinjuice. Med fermentert juice har vi fått redusert fruktsukkeret med hele 35% sammenlignet med tilsvarende produkter. Sunniva® Lett er ikke tilsatt søtstoff, men har en naturlig sødme fra frukten.

Hva er fermentert juice?

For å redusere fruktsukkeret i juicen, har vi brukt en teknikk som brukes mye i matlaging; fermentering. Det er en gammel tradisjon som opprinnelig ble brukt for å konservere mat og drikke. Øl, vin, brød og yoghurt er eksempler på fermenterte produkter. I fermenteringsprosessen av juice "spiser" mikroorganismer opp noe av fruktsukkeret. Så filtrerer man bort mikroorganismene og blander den med vanlig juice for å ivareta den gode smaken. Selv om sukkerartene i produktet er redusert, så er fruktinnholdet på hele 99,8%. Ett glass Sunniva Lett dekker dermed 1 av de anbefalte 5 om dagen.