Pianodesserter i glass på brett

Barnefest - tips til dessertgeléer

Vi har samlet noen gelé-tips, slik at du kan lage morsomme desserter til barnebursdagen. Tipsene ble innsendt av kreative deltakere i konkurransen Gelégøy.

Slik lager du Angry Bird

1. Smelt 1 liter Piano Jordbærgelé i en kjele på svak varme (1 liters pakning gir ca. 6 porsjoner). 2. Hell geléen oppi en vid, rund bolle .

3. La den stivne i kjøleskap 3-4 timer.

4. Dypp bollens utside i varmt vann i 5 sekunder og snu den på hodet på en flat tallerken.

5. Pynting:
- Kjevle flat 100 gram hvit marsipan og skjær ut en halvmåneformet bit til haken.
- Stikk ut to marsipansirkler til øyne og fest 2 sorte non-stop med litt melisglasur.
- Bruk 2 sorte lakrisbåter til øyebryn.
- Nebb og hanekam lager du av oransje marsipan og fester disse med tannpirkere.
Oransje konditorfarge får du der de selger bakervarer, bakeutstyr og kakepynt.

Slik lager du Tusenbeinet Tussi

1. Smelt 3 pakker Piano Gelé hver for seg (bruk flere farger) og hell oppi 6 runde skåler.
 
2. La geléen stivne i 2-3 timer i kjøleskap.

3. Hvelv geléskålene på et langt fat, bruk gjerne 2 stekeplater dekket med sølvfolie.

4. Pynting:
- Bruk lakrissnøre til ben, følehorn og munn.
- Bruk marshmallows som sko.
- Bruk drops eller Non-stop til å lage øyne.
- Pynt med sukkertopper og godterier.

Slik lager du Seilbåt i vaniljesaus

1. Del en appelsin i 2 halvkuler og skrap ut alt innholdet.
 
2. Smelt 1 pakke Piano Gelé i en kjele.

3. Tøm flytende avkjølt (romtemperert) gelé i hver appelsinform. Bruk en tom kaffekopp som stativ.

4. Sett i kjøleskap for å stivne 2-3 timer.

5. Bruk en skarp glatt kniv og skjær den geléfylte appelsinen i båter. Sett gelébåtene på en tallerken med vaniljesaus og pynt dem med seil (papirseil på tannstikker).

Slik lager du Jordbærdrøm

1. Skjær innholdet i en pakke Piano Jordbærgelé på langs i 2 cm tykke skiver.

2. Bruk pepperkakeformer og stikk ut geléfigurer.

3. Pynt med kakepynt og godteri.

TIPS:
- La gjestene pynte sin egen dessert.
- Restene av geléen kan du hakke og servere i glass med vaniljesaus
- Eller smelt gelérestene i en kjele og helle over i små porsjonsglass som stivner i kjøleskap på 1 time.