Piano sjokoladepudding smeltet om i glass

Smelt om pudding og gelé

Visste du at våre puddinger og geléer enkelt kan smeltes om?

1. Smelt om Piano Eplegelé. 2. Fyll geléen i en sandkasseleke formet som en frosk. 3. Finn en bolle e.l som formen kan settes opp/ned i. 4. Sett formen kjølig til geléen har stivnet. 5. Pynt med godteri for å lage øyne og bruk vaniljesaus for å lage vannpytt

1. Smelt om Piano Eplegelé. 2. Fyll geléen i en sandkasseleke formet som en frosk. 3. Finn en bolle e.l som formen kan settes opp/ned i. 4. Sett formen kjølig til geléen har stivnet. 5. Pynt med godteri for å lage øyne og bruk vaniljesaus for å lage vannpytt

1. Bruk en rund form eller skål til hodet. 2. Fyll formen med smeltet gelé og sett den kaldt. 3. Skjær skiver av Piano Bringebær eller jordbær gelé (som ikke er smeltet om) og skjær deretter til hår av dette. 4. Bruk Non Stop og annet godteri til å lage ansiktet. Her kommer Pippi Langstrømp' !

1. Bruk en rund form eller skål til hodet. 2. Fyll formen med smeltet gelé og sett den kaldt. 3. Skjær skiver av Piano Bringebær eller jordbær gelé (som ikke er smeltet om) og skjær deretter til hår av dette. 4. Bruk Non Stop og annet godteri til å lage ansiktet. Her kommer Pippi Langstrømp' !

1. Del en stor plastflaske på langs. 2. Fyll flasken med smeltet gelé. 3. Gjem en hemmelig beskjed i midten av formen, og sett den kaldt. Vips så har du flaskepost - en "må ha" i sjørøverbursdag.

1. Del en stor plastflaske på langs. 2. Fyll flasken med smeltet gelé. 3. Gjem en hemmelig beskjed i midten av formen, og sett den kaldt. Vips så har du flaskepost - en "må ha" i sjørøverbursdag.

1. Fyll glass med smeltet gele. 2. La det avkjøles i noen minutter. 3. Fyll på med neste farge. 4. Legg krokodiller eller andre krypdyr i gelèen. Hokus pokus - så har du krokodiller på glass!

1. Fyll glass med smeltet gele. 2. La det avkjøles i noen minutter. 3. Fyll på med neste farge. 4. Legg krokodiller eller andre krypdyr i gelèen. Hokus pokus - så har du krokodiller på glass!

Slik gjør du

1) Tøm puddingen eller geléen i kjele
2) Varm den opp mens du rører om til den blir helt flytende (bruker du mikrobølgeovn, starter du med lav varme og kort tid)
3) Hell den flytende puddingen eller geléen i dine egne glass eller skåler
4) Sett i kjøleskap
5) La det stå kaldt til det har stivnet

Smeltetips

  • Det er mye som kan brukes som former: sandkasseleker (husk å vaske dem først ;-), kakeformer, skåler, glass - det er bare å sette fantasien i sving!
  • Jo mindre gelé du har i formen, jo fortere stivner den.
  • Stivnede former løsner lettere hvis du dypper bunnen av formen i varmt vann i noen sekunder (avhengig av formens materiale og tykkelse) før du hvelver ut geleen. NB! Pass på at geléen ikke står for lenge, så figurene ikke blir ødelagt. Noen sekunder er nok.
  • Du kan også bruke en kniv i kanten for å få geléen ti l å slippe fortere. NB! Vær forsiktig så ikke du ødelegger gelékreasjonene
  • Smelt om gelé og bruk som gelélokk på ostekake