Norvegia® – Laktosefri i over 100 år

Visste du at Norvegia® er naturlig fri for laktose? 1 av 3 tror de må kutte faste oster fra kostholdet dersom de har laktoseintoleranse. Vi kommer nå med en gladnyhet: Norvegia® har vært naturlig laktosefri i over 100 år.

Hvorfor er Norvegia® naturlig laktosefri?

  • Ved osteproduksjon skiller man mysen fra melka slik at man sitter igjen med ostemassen.
  • Laktosen følger mysen og det er derfor lite igjen i det vi lager Norvegia® av.
  • Resten av laktosen blir spist av melkesyrebakterier under modningen.
  • I en ferdig modnet Norvegia® er det derfor ikke laktose igjen.
  • Norvegia® merkes «Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose per 100 gram ost).
  • 0,01 gram laktose er maksgrensen for alle produkter som markedsføres som laktosefrie.

Se hvilke oster som er naturlig laktosefrie og hvilke som inneholder laktose