Jarlsberg® m/skorpe

Jarlsberg® skjæres fra ostehjul som lagres i 3 måneder på trehyller i våre tradisjonsrike ostelagre. Slik får du den fyldige, litt søtlige og nøtteaktige smaken som har gjort osten verdenskjent. Osten kjennetegnes av sine store runde hull, og ble utviklet i Norge på slutten av 50-tallet.

Jarlsberg® er en smakshever i de aller fleste varme og kalde retter. Den kan for eksempel brukes på ferskt brød, quiche, sufflé, pai eller på ostefatet.

Reklamefilm Jarlsberg® På tide å vekke sansene igjen?

På tide å vekke sansene igjen? Bare Jarlsberg® er Jarlsberg®. Del gjerne bilder med oss på #smakmer

#SmakMer

At Jarlsberg® er noe for seg selv er ingen tilfeldighet.

Gjennom håndverk og kjærlighet (og ikke minst den hemmelige ingrediensen), er hvert eneste ostehjul først ystet og deretter modnet i månedsvis på trehyller i ysteriet.

Alle ostehjul vendes for hånd av våre dyktige ostemakere – akkurat i tide til å skape den unike smaken. 

Vi håper du tar deg tid til å nyte din Jarlsberg®. Til å virkelig kjenne etter; til å smake, lukte, se og føle.

For vi tror at ved å være bevisst sansene dine – så smaker du mer, og da får du enda mer ut av din Jarlsberg®.

For bare Jarlsberg® er Jarlsberg®  

Naturlig laktosefri

Visste du at alle Jarlsberg® er naturlig fri for laktose? Dette merkes nå på all emballasje.

Les mer om naturlig laktosefritt her

Smakfulle oppskrifter med Jarlsberg®

Prøv våre enkle og fristende oppskrifter med Jarlsberg® som er lette å lage og lette å nyte.

Smakfulle oppskrifter med Jarlsberg®

Slik får Jarlsberg® sin unike smak

Visste du at...

  • På 1820-tallet besøkte sveitsiske ostemakere Jarlsberg og Laurvig fylke (nå Vestfold fylke).
  • Sveitserne var kjent for å lage gode oster med hull, og lærte i løpet av dette besøket bort noen av sine godt bevoktede hemmeligheter til den lokale befolkningen.
  • I 1956 bestemte en gruppe studenter og forskere ved Landbrukshøyskolen på Ås seg for å utforske legenden om osten og kombinere den med moderne osteproduksjonsteknologi.
  • De gjennomgikk eldgamle tekster og oppskrifter, og under professor Ole Martin Ystgaards ledelse skapte de en ost med fine, runde hull.
  • Osten fikk navnet Jarlsberg®.