Det er et håndverk å lage Jarlsberg®

Historien bak Jarlsberg®

Jarlsberg® er en av verdens mest berømte oster. Både når det gjelder smak, duft og konsistens, er Jarlsberg® noe for seg selv.

Den unike Jarlsberg®-smaken oppstod faktisk som et resultat av et lengre forskningsarbeid, ledet av professor Ole Martin Ystgaard ved Landbrukshøyskolen på Ås helt tilbake i 1956. Den dag i dag er den hemmelige ingrediensen årsaken til at Jarlsberg® smaker Jarlsberg®.

Siden 1956 er det produsert mer enn 700.000 tonn Jarlsberg®, og hvert eneste gram stammer fra den samme lille flasken. Det er derfor vi kaller den uerstattelig.

Eksporten av Jarlsberg® startet forsiktig i 1961, men i dag selges den over hele verden. Jarlsberg® står for godt over 90 prosent av TINEs eksport i dag, og er nummer én i sitt segment av importerte oster i både USA og Canada. I USA selges osten i hele ni av ti supermarkeder, og Jarlsberg® er den mest kjente og solgte spesialosten innen sin kategori i USA. Jarlsberg® brukes som en viktig ingrediens i mange matoppskrifter. Den er verdsatt av ledende kokker for sin særegne søte og nøtteaktige smak. Jarlsberg® er tilgjengelig med og uten skorpe og er ideell på ostebord eller som topping på salater og varme retter.