Tapas med ost og snøfriskruller

TINE Gräddost

TINE norsk Gräddost er en norskprodusert variant av tilsvarende ostetyper i Sverige og Danmark. Navnet gir uttrykk for at det er en fløteost, og osten har en mild, fyldig smak.

TINE norsk Gräddost er ganske myk i konsistensen og bør skjæres i tykke skiver med kniv. Osten regnes som en typisk dessertost, som for eksempel kan nytes sammen med druer eller annen frisk frukt. Gräddost smaker også meget godt som pålegg på brødskiva.

TINE norsk Gräddost - en bløt hvitost

Gräddost - skandinavisk fløteost

TINE norsk Gräddost er en norskprodusert variant av tilsvarende ostetyper i Sverige og Danmark. Navnet gir uttrykk for at dette er en fløteost, og osten har en mild, fyldig smak som både eldre og yngre setter pris på.

Gräddost er en gul, halvfast ost av kumelk. Oppskriften ble utviklet i Sverige av meieriet Boxholm Ost  i 1952.

Gräddost er ganske myk i konsistensen og bør skjæres i tykke skiver med kniv. Osten regnes som en typisk dessertost som bør nytes sammen med druer eller annen frisk frukt.

TINE norsk Gräddost kan også nytes på kjeks, knekkebrød eller annet godt brød.