Chevre egner seg godt til laks

Chevre Original frå Haukeli

Haukeli Ysteri ble stiftet allerede i 1938, men det var først 2002 man kunne smake deres første norske Chevre. Chevre krever nemlig en helt spesiell produksjonsmetode der veldig mye av arbeidet gjøres manuelt. Så vidt vi vet er det bare ysterne på Haukeli som behersker denne metoden nord for Paris.

Råvarene er førsteklasses melk fra geiter som i generasjoner har gått fritt på stølene i fjellet og beitet på vannskillet mellom Øst- og Vestlandet. Fra disse geitene velger ysterne ut den aller beste melka til å lage Haukeli Chevre.

Spesialitet - Merket for unik smak

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Les mer om Spesialitetsmerket på Matmerks nettsider