De rosa brunostene er i fokus under produksjonsstarten til Norges første rosa brunost på meieriet vårt på Byrkjelo

Jippi, de første rosa brunostene er laget!

Den 22.februar kommer ostene til en butikk nær deg!

Produksjonen av Gudbrandsdalsost i rosa emballasje er startet opp på Byrkjelo i idylliske Sogn og Fjordane.

Moodsgutta Samlebånd

Moodsgutta på meieribesøk

Moods of Norway-gutta Simen og Peder var tilstede for å overvære produksjonsstarten for de rosa brunostene. De synes det var stor stas å se sitt nye emballasjedesign i «levende live».

Tinemoods Rosa traktor

Rosa traktor på Byrkjelo

De ansatte på meieriet ble møtt med en rosa traktor utenfor arbeidsplassen sin da de kom på jobb, og fikk en arbeidsdag litt utenom det vanlige. Ordfører Leidulf Gloppestad var også på besøk og i kantina møtte de ansatte bunadskledde musikere. Det ble servert rykende ferske traktorvafler, naturligvis med brunost på, til alle.

Rosa brunost i kantina på TINE Meieriet Byrkjelo

Brunosten blir fortsatt produsert lokalt i Norge

I dag har TINE tre meierier som har produksjonslinjer for kontinuerlig produksjon. Det er Byrkjelo, Elnesvågen og Storsteinnes. I tillegg har vi fremdeles gryteproduksjon i Ørsta og i Lom & Skjåk. 

Noen funfacts om nordmenn og brunostspising

  • Hver nordmann spiser i snitt 1,8 kg brunost i året
  • Vestlendingene spiser mest brunost i hele Norge
  • Mens 64 % av det norske folk spiser brunost regelmessig, er det hele 68% av vestlendingene som gjør det.
  • Sammen med nordlendingene er vestlendingene de som spiser mest brunost i Norge.