Brunostene fra TINE på brødskiva

TINE Heidal

TINE Heidal er en gudbrandsdalsost som har fått en ekstra bruning. Fargen er derfor betydelig mørkere enn på annen brunost. Smaken er også kraftigere, og har antydning til en brent, syrlig karakter.

TINE Heidal egner seg godt som pålegg på brød, knekkebrød og vafler. Brunosten kan også brukes som smakshever i sauser.

Prøv brunost i maten

Visste du at brunosten passer utmerket til matlaging? Prøv håndballjentenes havregrøt med brunost eller olympiske gudbrandsdøler.

Brunostskiver på vaffelhjerte

Slik ble brunosten til

Bøllete geiter bidro til utviklingen av brunost

Slik ble brunosten til

Brunostgenseren «Cheese Attack»

Den norske designerdouen Arne & Carlos står bak Cheese Attack -
en «Marius-inspirert» genser med mønster fra nettspillet «Cheese Attack». Hvis du har lyst til å strikke din egen brunostgenser, ligger mønsteret tilgjengelig her.