Bli en stipendgourmet
Studentlivet er herlig, men kan fort bli dyrt. Heldigvis er det mye man kan trylle fram på et lite kjøkken.
Du trenger ikke nødvendigvis være fullt utrustet med kjøkkenutstyr for å kokkelere på studentkjøkkenet.
Alt du trenger er:
- En stekepanne med høy kant
- En kjele
- Noen skjærebrett
- En god kniv
Noen raske middagstips:
- Egg, kylling og strimlet svinekjøtt gir gode proteiner og passer til både pasta, ris og supper.
- Fisk i form med grønnsaker – baker i ovnen mens du leser pensum.
- Frosne grønnsaker gjør susen – kan tilsettes nesten enhver varmrett.
- Ris, pasta, hermetiske tomater, bønner og kikerter er et godt utgangspunkt for enkle, billige retter og gode salater.
- Lag ekstra mye til middag. Da har du middag i to dager, eller lunsj neste dag.
- Ha alltid frisk frukt - det er godt som sunn kos til lesingen.
- Krydder og urter gir maten smak og variasjon.
Med TINE MatSans finner du tips til raske oppskrifter - etter din smak