Visste du at lettere ost gir deg akkurat de samme næringsstoffene som vanlig ost, bare med mindre fett?

Lettere ost gir de samme næringsstoffene som "vanlig" ost

De lettere ostene gir deg akkurat de samme næringsstoffene som originalosten - bare mindre fett. Det er heller ikke tilsatt noen ekstra tilsetningsstoffer i osten for å erstatte fettet.

Vitaminer og mineraler som finnes naturlig i osten er igjen selv om en del fett er fjernet. Mengden fettløselige vitaminer blir naturligvis redusert når såpass mye fett fjernes.

Når noe fjernes fra en matvare, skjer det også ofte at resten av næringsinnholdet blir litt endret. For eksempel er det litt mer kalsium i en skive lettere ost enn det er i en skive av originalvarianten.

Andelen protein blir også litt høyere i de lettere ostene. Velg gjerne de lettere variantene av ost på hverdagsbrødskiva og bruk lettere revet ost i matlagingen.

Tre porsjoner meieriprodukter om dagen sikrer kalsiuminntaket

Melk og meieriprodukter inneholder mange viktige næringsstoffer. Kalsium, jod og flere av B-vitaminene er blant disse. Meieriprodukter bidrar med over 70 % av kalsiuminntaket i et vanlig norsk kosthold.

Myndighetene anbefaler at magre meieriprodukter (gjerne merket med Nøkkelhull) bør være en del av det daglige kostholdet.

Tre porsjoner med meieriprodukter om dagen sikrer kalsiuminntaket. En porsjon tilsvarer ett glass melk, ett beger yoghurt eller ost som pålegg på én brødskive.

Lettere ost gir deg altså mindre fett, ingen ekstra tilsetningsstoffer, men fortsatt alle næringsstoffene. Og som ikke det er nok, så er de fleste også naturlig laktosefrie.(bortsett fra lettere revet ost som har Mozzarella i blandingen.