TINE Yoghurt og skogsbær

Hva betyr 30% mindre sukker?

Det er klare regler for når man kan skrive "30% mindre sukker" på et produkt. Mange lurer sikkert på hvor mye sukker det egentlig er i produktet. Her får du noen svar.

Regelverket håndheves av Mattilsynet og er veldig tydelig. For å kunne merke en yoghurt med denne påstanden, må vi regne ut et vektet snitt av innholdet i lignende produkter på markedet. Den totale mengden sukkerarter, både fruktsukker, melkesukker og tilsatt sukker må regnes med. Bestselgerne på markedet teller mest. Produktet skal altså ligge minst 30% under det vektede snittet.

TINE Yoghurt Fyldig og i 14 gresk yoghurt

TINE Yoghurt Fyldig ligger 30% under snittet av total mengde sukkerarter i andre frukt- og vaniljeyoghurter på markedet. 14 gresk yoghurt er sammenlignet med et vektet snitt av yoghurt med musli på markedet. De inneholder minst 30 % mindre sukkerarter enn mange andre.

Hvor mye sukker er det i TINE Yoghurt Fyldig?

Den naturelle varianten er ikke tilsatt sukker, noe det aldri skal være i naturell yoghurt. De smaksatte variantene er tilsatt 6% sukker og total mengde sukkerarter er ca 8,5 gram per 100 gram. Bestselgerne av yoghurt på markedet har 12-13 g sukkerater totalt. Er du forvirret av begrepet sukkerarter.

Er yoghurt sunt når det er sukker i?

En porsjon yoghurt gir alle melkens næringsstoffer slik som kalsium jod og vitamin B12. Yoghurt finnes i alle varianter og alle er kilde til protein. Som del av et ellers sunt koshold og aktiv livsstil bidrar protein til muskelvekst og til å bevare et godt skjelett. Det finnes varianter fra de naturelle og helt opp til dessertyoghurtene som er mye søtet. Hvor mye tilsatt sukker det er i andre yoghurter fra TINE kan du se her.