Tre glass med forskjellig syrnet melk

Forskjellen på Biola®, TINE Kulturmjølk og TINE Kefir

Vi har tre varianter av syrnet melk; Biola®, TINE® Kulturmjølk og TINE® Kefir. Selv om de har noen likheter, har de også svært forskjellige egenskaper. Ulikhetene handler blant annet om fettinnhold, syrekultur, økologi og vitamin D.

Mange er glad i syrnet melk, og du sverger kanskje til din faste favoritt. Men vet du egentlig hva som er forskjellen mellom de ulike typene?

Biola®

De fleste av de smaksatte variantene av Biola® er laget på skummet melk og har et fettinnhold på henholdsvis 0 og 0,1 prosent. Biola® naturellBiola® Rødbete, eple, lime og Biola® Sitron & Ingefær er laget på lettmelk og har et fettinnhold på henholdsvis 1 og 0,9 prosent. De kan derfor oppleves litt fyldigere enn de andre variantene. Biola® er syrnet med en kombinasjon av nøye utvalgte melkesyrebakterier, LGG®, LA-5® og BB-12®, samt yoghurtbakterier, som sammen gir Biola® sin unike konsistens og smak. Biola® er også beriket med vitamin D. Biola® har også en serie som er i tillegg beriket med fiber og vitamin C. Som del av et variert og balansert kosthold og sunt livsstil, bidrar vitamin C og vitamin D til immunforsvarets normale funksjon. Bli bedre kjent med de ulike variantene av Biola®.

TINE Kulturmjølk

Det finnes to varianter av TINE Kulturmjølk, vanlig med 2,6 prosent fett og skummet med 0,4 prosent fett. Fettinnholdet i melken betyr mye for hvor tykk melken føles og for smaken. TINE Skumma Kulturmjølk er mager, og har derfor Nøkkelhull-merking. Begge variantene av TINE Kulturmjølk er syrnet med melkesyrebakterier. Les mer om kulturmelk.

TINE Kefir

TINE Kefir er økologisk og har et fettinnhold på 3,5 prosent. Melken er ganske tykk i konsistensen, og har en frisk og rik aroma. TINE Kefir syrnes ved bruk av kefirkorn, som inneholder både melkesyrebakterier og gjær. Det er denne kombinasjonen som gir den friske og rike smaken. Prosessen med å lage TINE Kefir preges av håndverk. TINE Kefir har sin egen unike DNA, ulik all annen Kefir i verden. TINE Kefir inneholder minst 6 ulike melkesyrebakterier og 2 ulike gjærarter. Syrnet melk har vært i bruk i årtusener, og kefir er en av de eldste surmelkstypene. Kefir stammer fra Kaukasus og ordet kefir er tyrkisk og betyr "behagelig, velsmakende".