Syrnet melk i glass

Forskjellen på Biola®, TINE Kulturmjølk, TINE Kefir og Cultura®

Vi har fire varianter av syrnet melk; Biola®, TINE Kulturmjølk, TINE Kefir og Cultura®. Selv om de har noen likheter, har de også svært forskjellige egenskaper. Ulikhetene handler blant annet om fettinnhold, syrekultur, økologi og vitamin D.

Mange er glad i syrnet melk, og du sverger kanskje til din faste favoritt. Men vet du egentlig hva som er forskjellen mellom de ulike typene?

Biola®

De fleste av de smaksatte variantene av Biola® er laget på skummet melk og har et fettinnhold på 0,1 prosent. Biola® med naturell smak og Biola® Frukt + Grønt har et fettinnhold på 1,2 prosent, og oppleves derfor litt fyldigere enn de andre variantene. Biola® er syrnet med en kombinasjon av nøye utvalgte melkesyrebakterier, LGG, A og B, samt yoghurtbakterier, som sammen gir Biola® sin unike konsistens og smak. Biola® er også beriket med vitamin D. Som del av et aktivt liv med sunt kosthold, bidrar vitamin D til immunforsvarets normale funksjon. Bli bedre kjent med de ulike variantene av Biola®

TINE Kulturmjølk

Det finnes to varianter av TINE Kulturmjølk, vanlig med 3,5 prosent fett og skummet med 0,4 prosent fett. Fettinnholdet i melken betyr mye for hvor tykk melken føles og for smaken. TINE Skumma Kulturmjølk er mager, og har derfor Nøkkelhull-merking. Begge variantene av TINE Kulturmjølk er syrnet med melkesyrebakterier. Les mer om kulturmelk.

TINE Kefir

TINE Kefir er økologisk og har et fettinnhold på 3,5 prosent. Melken er ganske tykk i konsistensen, og har en frisk og rik aroma. TINE Kefir syrnes med bruk av kefirkorn, som inneholder både melkesyrebakterier og gjær. Det er denne kombinasjonen som gir den friske og rike smaken. Prosessen med å lage TINE Kefir preges av håndverk. TINE Kefir har sin egen unike DNA, ulik all annen Kefir i verden. TINE Kefir inneholder minst 6 ulike melkesyrebakterier og 2 ulike gjærarter. Syrnet melk har vært i bruk i årtusener, og kefir er en av de eldste surmelkstypene. Kefir stammer fra Kaukasus og ordet kefir er tyrkisk og betyr "behagelig, velsmakende". 

Cultura®

Cultura® er laget på lettmelk, og har derfor et fettinnhold på 1,2 prosent. Cultura® er syrnet med A og B bakterier og er laget av økologisk melk. Bli bedre kjent med Cultura®.

Forskning på magefloraen

Biola® er syrnet med unike melkesyrebakterier. Betydningen av en sunn tarmflora utredes i dag i mange forskningsstudier. Bakteriene i Biola® er blant de bakteriene som er mest studert i vitenskapelige studier.