Laster
Laster
Melkedråpen - informasjon om meieriprodukter og ernæring

Mat og drikke fra automat på ungdomsskolen

Abonnementsordningen TINE Mat & Drikke gir ungdomsskoleelevene tilgang til sunne og gode produkter i løpet av skoledagen.Produktene henter de ut av en automat med en forhåndsbetalt brikke.
M&D automat

Ny abonnementsordning for ungdomsskoleelever.

Det skjer noe med elevene når de begynner på ungdomsskolen. De blir mer selvstendige, de legger barneskolen bak seg og alt som de identifiserer med den tiden. Skolemelk er ikke kult lengre, heller ikke matpakken for mange. Det er kun 7-10 % av elevene på landsbasis som drikker skolemelk i ungdomsskolen, noe som er kritisk ernæringsmessig. Hvis man ikke får i seg en porsjon meieriprodukter i løpet av skoledagen er det vanskelig å få i seg nok kalsium i løpet av dagen.

Abonnementsordning kun for ungdomsskolen

De foresatte betaler på forhånd via en webside og elevene trenger ikke å ha med penger på skolen. Elevene trenger ikke å gå i butikken, men holder seg på skolen. Flere skoler mener det å ha et mattilbud på skolen er med på å gi et bedre miljø siden elevene holder seg på skolen.

Produkter til påfyll gjennom dagen

Produktene er utviklet i samarbeid med ungdomsskoleelever, både på type produkter, smaker og design. For eksempel ville et flertall av elevene ha iskaffe i automaten. Iskaffe med høyt sukkerinnhold og koffein passer ikke inn i konseptet, men da laget våre produktutviklere melk med kaffesmak, uten koffein og lite tilsatt sukker. "Kaffemelken" har blitt tatt godt i mot blant elevene. I abonnementsordningen vil det være melkevarianter, juice og vann, samt et par spiseprodukter. Meningen med abonnementsordningen er ikke å erstatte hverken matpakke eller kantine, men gi et påfyll i løpet av dagen. Noen trenger drikke til maten, andre litt påfyll før eller etter skoledagen.

Læring på web

Det er også utviklet en webside som vil ha fokus på læring, med informasjon, konkurranser og mulighet for elever og foreldre å gi oss innspill på konseptet. Foreldre kan når som helst gå inn på "min side" og følge elevens abonnement.

Starter på Østlandet

Skoler i Oslo-området tester den nye abonnementsordningen, og vi vil gradvis utvide tilbudet utover høsten. Ta gjerne en titt på www.tinematogdrikke.no.

 

Del TwitterFacebookMail
Lukk
Tips en venn
Skriv ut Print
Kommenter denne saken

Kommentarer fra andre

 
 
Laster
Laster