fra kokeboken Den grå juvel

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Klubb og duppe

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og salt. Form avlange boller med en vætet spiseskje og kok bollene ca. 1/2 time eller til de er gjennomkokte.

  2. Vask,skrell og riv de rå potetene. Dryss på litt mel så de ikke blir mørke. Mos de kokte potetene. Tilsett salt og resten av melet, så det blir en røre.

Duppe:

  1. Bland smør, prim, melk, sukker og ost i en kjele og kok det til det er en jevn saus. Vil du ha den surere, kan du smake sausen til med litt eddik. Er fargen for lys, hjelper det med et par dråper sukkerkulør.

  2. Server duppe rykende varm til klubb.