Smuldrepai med frukt eller bær

    Brosjyre: Mann
Mediebanken

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    porsjoner

    Du trenger

    300 g epler, bær eller rabarbra

    Smuldredeig:

    2 dl hvetemel
    3 dl havregryn, lettkokt type
    5 ss sukker
    150 g TINE Ekte Smør , kjøleskapskaldt

    Slik gjør du

    1. Ildfast form eller paiform
      I stekeovnen: 200 °C, 15 – 20 minutter

    2. Store bær deles i to, frukt deles i biter. Rabarbra skjæres i biter og kokes lett i sukker og ørlite vann til væsken av rabarbraen kommer ut og bitene blir litt myke.

    Smuldrepai:

    1. Ha mel, sukker og havregryn i bolle, bruk gjerne food processor.
      Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene og smuldre smøret raskt i det tørre. Dekk formen med ca halvparten av deigen. Ha i bær/frukt. Dryss sukkeret over hvis du ikke allerede har blandet det i.
      Dryss resten av deigen over bær eller frukt i formen.

    2. Stekes midt i ovnen til deigen er gyllen og bær-eller fruktsaften bobler opp langs kanten av formen.

    3. Serveres lunken med is, Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus til.

    Gi din vurdering: