Brosjyre: Mann
Mediebanken

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Smuldrepai med frukt eller bær

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Slik gjør du

  1. Ildfast form eller paiform
    I stekeovnen: 200 °C, 15 – 20 minutter

  2. Store bær deles i to, frukt deles i biter. Rabarbra skjæres i biter og kokes lett i sukker og ørlite vann til væsken av rabarbraen kommer ut og bitene blir litt myke.

Smuldrepai:

  1. Ha mel, sukker og havregryn i bolle, bruk gjerne food processor.
    Skjær smøret i terninger. La maskinen gå slik at alt blir en grynet masse, eller bruk fingertuppene og smuldre smøret raskt i det tørre. Dekk formen med ca halvparten av deigen. Ha i bær/frukt. Dryss sukkeret over hvis du ikke allerede har blandet det i.
    Dryss resten av deigen over bær eller frukt i formen.

  2. Stekes midt i ovnen til deigen er gyllen og bær-eller fruktsaften bobler opp langs kanten av formen.

  3. Serveres lunken med is, Kesam Vanilje eller Piano Vaniljesaus til.