Ernæringsseminar, foto: Tanja Kalchenko kilde: Tanja Kalchenko

Ernæringsseminaret 2017 – hva spiser vi i framtiden?

Her er presentasjonene fra seminaret i PDF-format:

Hvordan bør fremtidens kosthold se ut – og hvorfor?
Usman Mushtaq
– lege og styremedlem i EAT

Hvordan påvirkes klima og miljø av dagens matproduksjon?
Nina Jensen – generalsekretær, WWF 

Global challenges for the dairy industry
Dr. Joan Reijs – seniorforsker, Wageningen University

Er et plantebasert kosthold sunt og bærekraftig?
Tanja Kalchenko – lege og leder i foreningen HePla - Helsepersonell for plantebasert kosthold

Hva må til for at kostholdsrådene skal være bærekraftige?
Helle Margrete Meltzer – forskningssjef, Folkehelseinstituttet

Hvordan øke matproduksjonen med lavere klimautslipp?
Arne Grønlund – seniorforsker, NIBIO

Hvordan sikre bærekraftig og konkurransedyktig matproduksjon?
Harald Volden – professor, NMBU og fagsjef, TINE

Flere fluer i suppen? Insekter på menyen
Ida Hexeberg Rustad og Victoria Stokke – Myldregard

Hvordan gjøre det lett å velge sunt?
Samira Lekhal – seksjonsoverlege ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst og
Knut Ivar Karvold - GreeNudge

Hva tror folk flest at de trenger å gjøre for å få et mer klimavennlig kosthold?
Anne Marie Skjølsvik- Ernæringsrådgiver, TINE