CD 2005 nr 58

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rabarbrakake

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

Slik gjør du

  1. Rund kakeform, 22 cm i diameter.
    I stekeovnen ved 180 grader i 40-45 minutter.

Bunn:

  1. Lag mørdeigen i en food processor og pass på at deigen bare såvidt samler seg. Kjøres maskinen for lenge, blir deigen overarbeidet. La den hvile i ca.30 minutter i kjøleskap.

  2. Kjevle halvpareten av deigen og kle en godt smurt form med den. Eller bare trykk ned ned i formen med fingrene.Legg på rabarbrabiter og dryss oversukkeret.

  3. Skjær strimler av resten av deigen, 1 cm brede, og legg dem over rabarbraen som et gitter. Pensle med sammenvispet egg.

  4. Stek kaken og server lunken, gjerne med is eller vaniljesaus til.

    CD 2005 nr 58