Ansvarserklæring, personvern og debattregler på TINEs nettsteder

Formålet med TINEs nettsteder er å gi generell informasjon om TINEs virksomhet, og å ha dialog med deg som bruker.

TINE arbeider for at din integritet skal bevares på Internett. TINE har derfor laget denne ansvarserklæringen for å synliggjøre dine rettigheter og hvordan din personlige informasjon behandles.

Når du går inn som bruker på nettstedet www.tine.no og andre tilknyttede nettsteder som eies og driftes av TINE og TINEs datterselskaper, godtar du vilkårene nedenfor. Innholdet i ansvarserklæringen kan endres løpende. Du bør derfor lese igjennom erklæringen når du besøker nettstedet neste gang.

Opphavsrett

Innholdet på TINEs nettsider er undergitt opphavsrettbeskyttelse. Innholdet kan lastes ned og lagres elektronisk eller skrives ut. Denne retten gis under forutsetning av at kilden til materialet angis riktig.

Ansvarserklæring

TINE anstrenger seg for å holde innholdet på nettstedene så oppdatert og korrekt som mulig. Det kan allikevel forekomme at noe informasjon kan være ufullstendig, unøyaktig eller ikke oppdatert. TINE påtar seg intet ansvar for eventuelle unøyaktigheter eller utelatelser i opplysningene. Enhver beslutning du tar på basis av opplysningene på TINEs nettsteder skjer på ditt eget ansvar. TINE eller TINEs datterselskaper påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skade av noen art som måtte oppstå av bruken av TINEs nettsteder, eller opplysninger som finnes der.

www.tine.no kan inneholde linker til andre websider utenfor TINEs kontroll. TINE legger inn slike linker for å hjelpe TINEs besøkende til å finne mer informasjon innen spesifikke områder. TINE kan ikke garantere at slik lenket informasjon er korrekt, relevant, aktuell eller fullstendig.

Henvisninger til hvilket som helst kommersielt produkt, prosess eller tjeneste, eller bruken av bransje, firma eller juridisk person på alle TINEs nettsider, er kun ment som informasjon og service for nettstedets besøkende og innebærer ingen godkjennelse eller anbefaling eller støtte eller favorisering fra TINEs side.

TINE kan ikke garantere at de fargene som vises på nettsiden er eksakt like de fargene som produkter, ingredienser etc. har i virkeligheten. Hvordan fargen oppfattes skyldes innstillinger i din datamaskin.

Personopplysninger

TINE behandler alle personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer eller annen personlig informasjon du gir til TINE i forbindelse med konkurranser, bestillinger og annet, i henhold til gjeldende personopplysningslov. Opplysningene brukes kun for at TINE skal være i stand til å gi deg informasjon om produkter og tjenester du har uttrykt interesse for. Personopplysninger i forbindelse med konkurranser slettes etter at konkurransen er avsluttet, med mindre du aktivt har samtykket til noe annet. Personopplysninger i forbindelse med bestillinger tas vare på i TINEs arkiv dersom du ikke aktivt har samtykket til noe annet. TINE overleverer ikke personopplysningene dine til tredje part.

Du har rett til å få opplyst fra TINE hvilke personopplysninger som TINE har registrert om deg. Dersom de er feilaktige, ufullstendige eller irrelevante kan du kreve at opplysningene rettes eller slettes. Kontakt TINE Forbrukersenter: tfs@tine.no eller ring TINE på grønt nummer: 800 35 999.

Informasjonskapsler (cookies)

TINEs nettsteder og de aller fleste nettsider benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside lagres på din datamaskin.

TINE bruker disse informasjonskapsler til å forbedre brukeropplevelsen på nettsiden samt for å samle inn statistikk som vi benytter til å gjøre nettsidene våre bedre. Ved å benytte TINEs sine nettsteder samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

Hvordan avvise informasjonskapsler På Nettvett.no kan du lese om hvordan du kan stille inn nettleseren din for å akseptere eller avvise informasjonskapsler.

Oversikt over informasjonkaplser på www.tine.no

Informasjonskapsel Beskrivelse
PHPSESSID Benyttes for lastbalansering av netttrafikk
JSESSIONID Benyttes for å håndtere pålogging
tineSSOSession Benyttes for å håndtere pålogging
vote Benyttes for å lagre informasjon om innhold du har stemt på

Informasjonkaplser fra tredjepartsleverandører på www.tine.no

Google

Les mer om hvordan Google samler inn og håndterer data her

Google Analytics

Brukes for å samle inn brukeradferd og statistikk.

Informasjonskapsel Beskrivelse
_ga Skiller brukere
_gat Begrenser spørringsfrekvensen
__utma Skiller brukere og brukersesjoner.
__utmb Bestemmer ny brukersesjon/besøk.
__utmc Interoperabilitet med urchin.js sammen med __utmb.
__utmz Lagrer trafikkilden eller kampanjen som forklarer hvordan brukeren nådde siden.
__utmv Benyttes for å lagre data på besøks-nivå. Lages når tjenesten benytter _setCustomVar-metoden.

Youtube

Brukes for å lagre informasjon om båndbredde og instillinger du gjør i spilleren. Disse kapslene leveres av domenet youtube.com

Adform

Les mer om hvordan Adform samler inn og håndterer data her Adform Adform brukes i sammenheng med det å vise annonser for TINE på eksterne nettsider (som for eksempel nettaviser). Informasjonskapslene brukes for å holde rede på hvilke annonser som skal vises, telle visninger osv. Dette gjøres på anonym basis, og kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. Disse kapslene leveres av domenene adform.net eller track.adform.net

Debattregler på tine.no

Det skal være engasjerende og hyggelig å debattere på tine.no. TINEs regler for god tone i debatten er:

  • Vær saklig, høflig og bruk alminnelig folkeskikk når du debatterer, også når du er uenig med din(e) meddebattant(er).
  • Du skal ikke mobbe eller publisere hets, trakassere, injuriere, oppfordre til lovstridige handlinger eller fremsette andre lovstridige utsagn.
  • Du skal ikke gi personlige eller sensitive opplysninger om noen
  • Du må følge norske opphavsrettsregler. Opplys om kilde ved bruk av sitater.
  • Lenker i debattinnlegg skal være relevante for saken som blir debattert.
  • TINE har redaktøransvar for innhold som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for at innholdet i innlegget ikke bryter norsk lov.
  • Du må kjenne til og følge Vær Varsom-plakaten.
  • TINE står fritt til å fjerne innlegg uten begrunnelse eller varsel, og fjerne muligheten for å kommentere på tine.no.